Sunt eu GELOS?

Bună dimineța! Așa cum am promis, revin cu o postare normală acum în care dezbat ceea ce am scris în postarea anterioară. Azi am să vorbesc despre GELOZIE. Mi se pare un subiect destul de greuț, mai ales că acum trebuie să vorbesc din perspectiva mea. Am să încerc să fiu cât mai clar.

1. Cum definești GELOZIA?

Gelozia este o emoție umană normală și mulți oameni o simt în doze mici pe parcursul vieții. Un pic de gelozie nu face nimănui rau, cel mai rău poți să te simți rușinat pentru un astfel de sentiment. Problema începe dacă ești unul dintre nefericiții pe care îi consumă gelozia. Daca nu înveti să o controlezi aceasta îți va distruge relația și iți va face viața neplacută.

2. Este bună gelozia în relația de cuplu? Dacă da, în ce măsură?

Consider că da, gelozie trebuie să existe în relația de cuplu. Prin GELOZIE dar în doze mici, partenerul/partenera îi trage un semnal de alarmă iubitei/iubitului că atenția toată o îndreaptă spre el/ea.

3. Din ce cauză se ajunge la astfel de sentimente (de gelozie)?

Din ce cauze? Cred că lipsă de încredere, sau efectiv persoana respectivă are repulsii din trecut…Știi cum e? Mai demult te-ai ars rău, și acum sufli și în iaurt.

4. Care este comportamentul unui om gelos?

POSESIVITATE, UN CHEF TERIBIL DE CEARTĂ, DE CONTROL (pentru că cel ce e mai gelos dorește să dețină controlul din această perspectivă)

5. Care sunt termerile tale atunci când ești gelos?

Simplu, pierderea persoanei apropiate. Nu văd alte temeri. Sau consumarea relației fie ea de orice fel.

6. Cum te simți atunci când ai/ nu ai un partener gelos (2 situații).?

Există 2 situații.

Dacă eu am o parteneră geloasă, m-aș simți sincer sub papuc, dar într-o oarecare măsură în siguranță. Mai rău atunci când după o perioadă nu o să mai fie, atunci e clar.

Când nu e geloasă? Dacă s-ar puncta încă de la început cum că nu e geloasă, atunci probabil aș fii ok cu asta.

7. Gelozia e o boală?

Nu este o boală GELOZIA, ea fiind în doze mici. Când se ajunge la GELOZIE EXTREMĂ atunci da, poate deveni o boală.

8. Gelozia este mână în mână cu posesivitatea?

DA! Sunt surori tipele. Dacă ai ceva , rămâne al tău. SI DOAR AL TĂU!

9. Există antidot pentru aceasta?

Antidotul pentru gelozie cred că este COMUNICAEA și TIMPUL. Doar asta poate ”vindeca” GELOZIA. Trebuie să fim drepți, să nu ne ascundem după degete, și să vorbim pentru a elimina orice dubiu.

10. Cum te simți TU , atunci când nu poți controla astfel de sentiment?

Devin alt om. Nu știu. Pot să spun că ea poate prelua controlul, astfel nu mai faci ceea ce vrei tu. E deprimant să te apuci să cauți involuntar. Eu, sunt o persoană geloasă, și am tendința de a mă simți frustrat, fiind fără valoare, indecis, pot lua decizii care m-ar costa asta dacă fac acest pas sub influența unei anumite gelozii.

11. Ce stări îți exprimă GELOZIA?

Stare de neîncredere în persoana de lângă tine, frustări, neîncredere în mine și în forțele mele proprii, cum am mai spus și devalorizare, în general învârtindu-mă în cercul sentimentelor și lucrurilor negative. 

Consider că sunt o persoană geloasă. Dar când spun GELOASĂ spun că pot să fiu și pe faptul că un prieten nu îmi mai dă atenția pe care mi-o acorda mai demult. E aiurea.

Am avut o situație în care am avut tendința de a mă izola, prietenii dându-mă la o parte. Atunci au intervenit în grupul lor alți prieteni. Am luat foc nu alta. Nu știam ce să fac.

În relația de cuplu categoric sunt o persoană geloasă , și da ÎMI PLACE să dețin controlul relației. Trebuie să știu tot. Nu mă deranjează faptul că spre exemplu, prietena mea iese cu fetele sau chiar cu gașca ei de prieteni, dar eu trebuie să știu acest lucru, și poate și pe ei. Nu am avut probleme până acum în relația de cuplu încât să fie o teamă, consider doar că așa sunt eu.

În familie, ai mei nu știu cât de geloși au fost. Cred că au fost la fel de geloși amândoi. Amândurora le-a plăcut să dețină controlul, dar ei au fost genul care nu au ascuns nimic prea mult unul față de celălalt. Asta până la un moment dat când s-a terminat.

 

J.

Reclame

3 gânduri despre „Sunt eu GELOS?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: