Care îmi este locul?

Scriu pentru că nu știu ce să fac altceva. Trebuia să scriu mai demult, aveam alte postări care trebuiau expuse, dar m-am blocat de ceva vreme asupra acesteia. Nu știu din nou ce se întâmplă în jurul meu, parcă nu regăsesc nimic din ceea ce știam. Mă simt pierdut pe undeva.

Ca să fac un scurt rezumat al lucrurilor care s-au întâmplat în ultima vreme.

M-am angajat într-un centru operațional , unde muncesc ca și ofițer de tranzacții. Lucrez cu instrumente de debit, etc. Am lucrat inițial la normă întreagă urmând ca prin octombrie să cer schimbarea normei de lucru pentru a putea merge la masterul ales de mine. Am mers așa o perioadă, până când am ajuns la un punct în care mi-am dat seama că ceva nu merge, acel ceva era masterul ales. Am ales să renunț la acesta, fiindu-mi destul de bine acum , nu regret ceea ce mi s-a întâmplat. Am ajuns să lucrez din nou la 8 ore având tot timpul spre a lucra la bancă.

Stau în Brașov în chirie, tot acolo și lucrez. Acum am dat cap în cap cu managerierea banilor. Nu sunt fan în a cheltui bani pe nimicuri. Cu greu EU cumpăr o haină sau ceva ce să-mi placă… mai degrabă mi-aș cumpăra mâncare sau.. o cană poftim. Dar și așa, plătindu-mi chiria + cheltuielile (întreținere, mâncare, țigări) ajungeam mereu pe 0, ba chiar mai mult o rugam pe mama să-mi mai trimită ceva pentru a avea în caz că apare o urgență.

NU ÎMI PLACE AȘA!!

Acum, am auzit o frază pe care o urăsc din tot sufletul: „No lasă, trebuie să îți dea ai tăi bani, doar de aia te-au făcut, să te sprijine pana devi independent„ . NU POT AȘA CEVA!

De ce? Pentru că sunt destul de mare încât să pot face față acesteia. Cum și eu muncesc așa o face și mama. Ea de ce nu cere nimănui? Eu de ce să îi mai cer? Dacă muncesc pe suma de xx00,00 lei, și toți vor merge spre chirie și întreținere eu nu cred că am să pot să-mi permit să fac altceva decât să ”prind experiență”. Nu e ca și cum aș fi acum nemulțumit de locul de muncă, ci este vorba de faptul că am de luat o decizie.

După ce am stat și m-am gândit mai bine, am zis că voi demisiona, voi căuta altceva de muncă acasă, unde nu am să fiu nevoit să plătesc o chirie , o factură…nimic.Am zis că o să fie bine. Dar într-un sat uitat de lume nu pot să găsesc așa ceva. Toată lumea stă efectiv cu gura pe mine, cum că : ”Radu, ți-ai găsit de muncă?” .Dragii mei, CAUT, încă mai am 3 săptămâni la actualul loc de muncă…după care am să vin acasă. Dezamăgirea mai mare a fost când am văzut faptul că nici familia nu mă susține în asta. Adică după părerea lor trebuia ca eu să stau acolo în continuare, și să fac nimic zic eu. În plus să o mai încurc și pe mama o veșnicie. Mi-e silă. Adică poate că nu m-au crezut când le-am spus că nu am reușit să strâng 100 lei în 7 luni muncite…dar dacă spun că vreau la mare în vară…vor spune că nu au bani. Atunci?

Acasă, de ce îi mai spun ”acasă”? De crăciun am reușit să mă cert destul de tare cu cei de aici, din cauză că nu știm să comunicăm. Așadar de atunci suntem mai seci, mai reci și mult mai predispuși la ceartă. ACASĂ pentru mine este doar camera mea. (cât o să mai existe și ea, fiindcă prevăd niște lucruri urâte pentru mine).Sunt pierdut acum. Nu mai vreau nici la Brașov să stau, să nu-l mai văd, mi-e silă. Dar surpriza este că nu mai vreau nici acasă. Acasă nu o să mai fie acasă cât de curând pentru că vor exista schimbări destul de mari în casă pe plan relațional.

Mi-e teamă să o iau de la 0 deși îmi doresc așa de tare să plec din zonă acum… cât mai departe m-aș duce mă jur…dar cum să o fac… Simt o presiune din toate părțile și nimeni nu cred că înțelege ceea ce vreau să spun. Acolo nu mi-e bine mie, aici deja dacă nu voi găsi de muncă voi încurca și nici nu voi admite să stau pe banii lor.

Ce să fac? Unde să mă duc? Să plec într-un oraș fără a-l cunoaște, să caut o chirie și să ce? Să fac la fel ca la Brașov? Să rămân cu nimic. Nu sunt de acord. Sunt o persoană dificilă într-adevăr, și prefer liniștea mea, fapt pentru care nu accept și pe oricine lângă mine.

Ce să fac?

Unde să mă duc?

Care este și locul meu?

Ajutor!

J.

 

 

 

Reclame

2 gânduri despre „Care îmi este locul?

Adăugă-le pe ale tale

  1. Ajutorul vine din interiorul tau..încearcă sa faci ceea ce iti place..încearcă sa ti scrii gândurile pe o foaie…te inteleg, am trecut prin asta, nici eu nu mi am gasit inca locul, dar inca mai sper. As vrea sa te ajut acum, asa cum m ai ajutat si tu de atâtea ori! Încearcă sa mai iesi din casa, sa te întâlnești cu prieteni, cunoștințe, oameni..iesi din rutina! Stii ca te iubesc, stii ca eu voi fi alături de tine mereu! Esti puternic, esti un om bun, am încredere ca vei găsi o solutie, daca ai nevoie de ceva, voi fi mereu aici! Te îmbrățișez cu drag. I.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dragă J, Imi pare rău de ceea ce spui dar pot să îți spun că te înțeleg cu adevărat pentru că eu (deși aș putea să îți fiu mamă luând în considerare vârsta mea) am trecut cam prin aceeași situație. Mai mult, exact prin situația ta, a trecut fiul meu. Știu că nu te ajută să știi situația altuia, dar faptul că discuți, interacționezi cu cineva în aceeași situație, poate să te ajute emoțional sau să te ajute să găsești niște idei. Așa cum îți spune și Ioana mai sus, scrie pe o hârtie gândurile tale. Ca niște idei, scrie ce îți place să faci. Încearcă să scrii mai mult pe blog, dacă poți promovează-l, afiliază-te și promovează produse de pe Amazon, etc. Dacă crezi că ar putea ajuta, fiul meu poate sta de vorbă cu tine (doar scrie-mi pe adresa de contact a blogului meu). Scrie-mi cu ce aș putea să te ajut sau dacă ai nevoie să stai de vorbă cu cineva, să știi că sunt deschisă, doar scrie-mi. Nu face ce nu îți place, ce nu rezonează cu tine! Și încă ceva, crede în tine și ascultă de sufletul tău!!!!!!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: